Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вашингтон просив у влади Януковича гарантії свободи преси

Субота, 3 липня 2010, 01:39
США просили в українського уряду гарантій поваги до свободи преси.

Про це заявила держсекретар США Гіларі Клінтон в ефірі Шустер Live.

"Не має бути часу, коли уряд, опозиція або народ відвернуться від демократії або дозволять, щоб потроху обмежувалися свободи", - вважає вона.

"Ми очікували, що цей уряд, або уряд будь-якої демократії, має захищати основні права. Особливо свободу преси. І ми просили деяких гарантій та дій, які дали б нам впевненість, що ці свободи поважають", - зазначила держсекретар.

"Свобода преси, свобода зібрань - це ті головні елементи, підтримки яких очікують люди", - наголосила Клінтон.

Крім того, за її словами, "дуже важливо, щоб США та інші країни поважали територіальну цілісність, суверенність та незалежність України".

"Україна...підпадала під зовнішній вплив та репресії протягом більшого часу історії. Але тепер існує дуже чітка вимога щодо іншого типу майбутнього. І для уряду, і для опозиції", - зазначила держсекретар.

"Те, що вибори були успішні, а передача влади - мирною, стало гарної ознакою...Але тепер уряд має виконувати свої обіцянки щодо реформ", - наголосила Клінтон.

Вона також додала, що "особливо в молодих демократіях є відчуття персоналізованої політики". "Люди приділяють багато уваги кандидатам та партіям, які дуже часто тісно ідентифікуються з кандидатами", - зазначила держсекретар.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування