У Азарова впевнені, що гроші Лазаренка можна повернути

Субота, 3 липня 2010, 01:58
Уряд США готовий надавати максимальне сприяння в поверненні активів Павла Лазаренка в Україну.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ефірі каналу "Інтер", коментуючи думку колишнього заступника генпрокурора Миколи Обихода про можливість повернення 86 мільйонів доларів Україні.

"Майже 15 років, ми завжди отримували сигнали, що уряд Сполучених Штатів готовий надавати максимального сприяння в поверненні цих активів в Україну. Але вони знаходяться не в самих США, вони знаходяться в офшорних зонах, які через юридичні інструменти створюють максимальні перешкоди для цього", - повідомив Грищенко.

"Я брав участь, у тому числі і з колишнім заступником генпрокурора, в зусиллях спрямованих на те щоб повернути ці кошти в Україну. Я переконаний в тому, що ми продовжимо ці зусилля. Вони непрості. Є дуже багато інтересів, є дуже багато юридичних зачіпок, якими користуються адвокати з різних сторін", - розповів міністр.

Глава МЗС впевнений, що потрібна професійна наполеглива робота: "Я думаю, що ми дійсно втратили дуже серйозні можливості впродовж останніх п'яти років по завершенню того процесу, який був по суті вже на виході в 2004 році".

"Нажаль, тут треба буде дуже серйозно дивитись і розбиратись, що ще не втрачено", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування