Землю кримського винзаводу приєднають до "дачі Януковича"?

Субота, 3 липня 2010, 11:01
Земля підрозділу Інституту виноградарства "Магарач" може бути приєднана до маєтку, відомого як "дача Януковича".

Про це пише "Дзеркало тижня" з посиланням на співробітників інституту.

Згідно з повідомленням, 21 червня Кабмін ухвалив розпорядження, за яким поновлюється процес створення музею виноробства "Магарач".

"Дане рішення Кабміну одночасно зі скасуванням розпорядження уряду Юлії Тимошенко від 16 січня 2008 поновлює в дії розпорядження Кабміну від 19 вересня 2007 року, підписане Віктором Януковичем, - про створення музею виноробства "Магарач", - зазначається у публікації.

"Таке розпорядження тягло за собою закриття заводу і дослідних майданчиків на їхньому історичному місці в Отрадному (Велика Ялта) і перенесення виробництва і знаменитої колекції вин до села Віліне Бахчисарайського району", - наголошує видання.

Газеті не вдалося отримати відповідь на питання, як буде використовуватися звільнена земля і виноградники на південному узбережжі Криму, від президента Української академії аграрних наук, у віданні якої знаходиться "Магарач", Михайла Зубця.

"Разом з тим, самі співробітники "Магарача" упевнені: реструктуризація проводиться із єдиною метою - звільнити землю заводу, за парканом якого знаходиться елітний особняк, так звана "дача Януковича", - йдеться у публікації.

"Ще у 2002 році уряд Криму передав ділянку колишньої колекції сортів винограду під будівництво пансіонату сімейного типу "Міжрегіональному промисловому союзу", співзасновником якого є депутат і на той час куратор Криму від Партії регіонів Антон Пригодський", - наголошує видання.

Газета зазначає, що "тепер на місці ампелографічної колекції, на стику із фізіологічним майданчиком інституту, стоїть елітний особняк, у народі - "дача Януковича".

"Незабаром її територію розширили: інститут відмовився ще від однієї ділянки, площею майже в гектар, - для зміцнення пляжу і проведення протизсувних робіт", - йдеться у статті.

Колишній співробітник "Магарача" і глава правління громадської організації "Наукове товариство виноградарів і виноробів України" Тагір Рамазанов впевнений, що у даній ситуації очевидною є спроба захоплення території винзаводу і передачі землі все тому ж "пансіонату сімейного типу".

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News