Депутати вирішили зупинити вирубку Харківського парку

Субота, 3 липня 2010, 11:44
Комітет Верховної Ради з екополітики вирішив призупинити вирубку зелених насаджень у парку Горького в Харкові.

Як повідомляє екологічна група "Печеніги", це рішення було прийнято 30 червня.

Також комітет вирішив, що Харківська міськрада має "призупинити діяльність зі спорудження автодороги до отримання позитивного висновку державної екологічної експертизи та комплексної державної експертизи робочого проекту будівництва".

Комітет вимагає надати йому інформацію щодо підтвердження скасування рішення міськради про виділення земельних ділянок під будівництво готельного комплексу та апартаментів.

Також, згідно з рішенням, Харківська міськрада має "ухвалити рішення щодо встановлення термінів і виділення коштів для проведення озеленення території від вул. Сумської до вул. Новгородської (в районі вул. Білій Акації) посадковим матеріалом дерев цінних порід".

"Уточнити розрахунок відновної вартості 503 дерев різного породного та якісного стану, які підлягають видаленню, та сплатити реальну відновну вартість зелених насаджень", - йдеться у документі.

Крім того, парламентський комітет вирішив звернутися до Генпрокуратури щодо перевірки законності рішень виконкому Харківської міськради про вирубку дерев у парку Горького.

У той же час екологи повідомили, що в суботу вранці в парку Горького знову почала
працювати техніка.

"Були виявлені нові людські останки. Люди своїми тілами намагалися захистити їх від знищення. За повідомленнями з місця подій, грейдер намагався їхати на людей. В даний час на місце прибула міліція", - йдеться у повідомленні.

За інформацією екологів, роботи поки призупинені.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування