Тимошенко зізналася, що вона трішечки чоловік

Субота, 3 липня 2010, 14:49
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає світове співтовариство до підтримки розвитку демократичних процесів Україні.

Про це вона заявила під час дискусії на Зустрічі високого рівня у Кракові.

"Ми хотіли б, щоб світ помітив, що Україна намагається стати на ноги, і коли в Україні сьогодні починається поступ назад, в неприємне радянське минуле, коли в Україні починають згортатися всі процеси зміцнення незалежності", - сказала Тимошенко.

"Нам потрібно, щоб світ зміг про це сказати правду, чітку, відверту, і це допомагатиме громадянському суспільству в Україні, яке сьогодні залишилося останньою барикадою демократії, щоб суспільство відчуло плече демократичного світу, а не тільки його оцінки", - зазначила вона.

За словами Тимошенко, для країн, де є основи демократії, традиції і які є недостатньо сильними, щоб мати можливість себе захистити, "надзвичайно важливо, щоб світ делікатно...проводив спостереження, як проходять процеси в таких країнах".

"В Україні цю функцію виконує ПАРЄ, а саме Моніторинговий комітет, який тримає всі складові розвитку, верховенства права, громадянського суспільства, головні та базові цінності, які мусять бути в основі розвитку країни", - зазначила лідер БЮТ.

Тимошенко підкреслила, що "для пострадянських країн, які важко виходять зі стану авторитаризму та диктатури, дуже важливо, щоб світ правильно оцінював, щоб правильно і вчасно давав поради, і головне - щоб ця оцінка не сповідувала подвійних стандартів".

За словами лідера БЮТ, в Україну "починає повертатися авторитаризм".

"І для того, щоб не бути як представник опозиції необ'єктивною, я вам наведу тільки дві цитати. Перша цитата прем'єр-міністра нашої країни: "Не жіноча справа займатися реформами" і друга цитата президента України: "Жінка мусить піти на кухню", - сказала вона.

"Це тільки те, що стосується жінок, а насправді це стосується України", - зазначила Тимошенко, повідомляє її офіційний сайт.

Водночас екс-прем'єр зізналася, що "завжди себе в політиці відчувала трошечки чоловіком".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування