Соціологи нарахували "Регіонам" приголомшливий рейтинг

Субота, 3 липня 2010, 18:00
Якщо б в середині червня відбувалися парламентські вибори, то за Партію регіонів проголосували б 38% українців.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє його прес-служба.

11% громадян підтримали б БЮТ, 7% - партію "Сильна Україна" Сергія Тігіпка, 4% - "Фронт змін" Арсенія Яценюка, 3% - ВО "Свобода" та Компартію.

Всього у виборах взяли б участь 74% усіх виборців.

"Партія регіонів, як і раніше, має найбільшу підтримку у східному (67%) та південному (54%) регіонах; у центральному регіоні її тепер підтримують 25%, у західному - 8% опитаних", - йдеться у повідомленні КМІС.

БЮТ найбільше підтримують у західному(26%) та центральному (14%), найменше - у південному (5%) та східному (1%) регіонах.

"Партія "Сильна Україна" Тігіпка має особливу прихильність виборців центрального (10%) та південного (9%) регіонів, дещо меншу - західного (6%). Найменша підтримка партії "Сильна Україна" у східному регіоні (3%)", - зазначають соціологи.

"Фронт змін" найбільше підтримують виборці західного (7%) та центрального (5%) регіонів, найменше - у південному (2%) та східному (1%) регіонах.

"ВО "Свобода" Олега Тягнибока має найбільшу прихильність виборців у західному регіоні (9%), невелику підтримку у центральному та південному регіонах (однаково 1%) та взагалі немає підтримки у представників сходу (0%)", - зазначається у повідомленні.

Компартія має однакову невелику підтримку у виборців центрального, південного та східного регіонів (однаково 3%). Найменше Компартію підтримують на заході України (0,4%).

Опитання проводилося 11-20 червня. Опитано 2028 респондентів, що мешкають в усіх областях України та Криму (включно з містом Києвом) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки не перевищує 2.3% для показників близьких до 50%, 2,0% - для показників близьких до 25%, 1,4% - для показників близьких до 10%, 1,0% - для показників близьких до 5%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News