США дали зрозуміти Януковичу, де межі компромісу - експерт

Неділя, 4 липня 2010, 10:47
Держсекретар США Хілларі Клінтон під час свого візиту до Києва не могла піддавати жорсткій критиці президента Віктора Януковича.

Таку думку висловив політолог Олександр Палій, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на "Німецьку хвилю".

На думку експерта, критика стала неможливою "після того, як Янукович так легко погодився на пропозицію Барака Обами відмовитися від збагаченого урану", наголошується в повідомленні.

Палій вважає, що адміністрації Обами важливо не виштовхувати Україну зі сфери своїх інтересів: "США і Україна підтвердили, що вони залишаються стратегічними партнерами, оскільки після зміни влади і перших кроків на посаді президента Януковича такі сумніви були".

За його словами, інших результатів цього візиту ніхто і не очікував. Палій впевнений, що сьогодні "Вашингтон стурбований не Україною, і навіть не Європою, а Іраном, Іраком і зростаючим впливом та економічною могутністю Китаю".

Разом з тим, на думку Палія, в США добре розуміють, що в України можуть бути проблеми з демократією і що саме тому була запланована зустріч з громадськістю та опозицією.

Політолог зазначає, що все це свідчить про те, що одним із завдань Клінтон у Києві було дати зрозуміти Януковичу наявність "певної межі компромісу в геостратегічних інтересах Вашингтона, яка проходить по лінії дотримання прав та забезпечення основних свобод людини".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News