У Ющенка хочуть бачити, як Янукович проїсть гроші МВФ

Понеділок, 5 липня 2010, 18:44
"Наша Україна" вимагає створення постійної експертної комісії для контролю за використанням 15 мільярдного кредиту МВФ.

Комісія має бути "незалежна від влади", повідомили в прес-службі партії.

"Наша Україна" також закликає керівництво МВФ вжити усіх необхідних запобіжних заходів, аби унеможливити нецільове використання кредитних ресурсів", - йдеться в заяві.

Серед цілей, на які влада може використати гроші МВФ, в партії Віктора Ющенко назвали "погашення короткострокових кредитів перед російськими комерційними структурами, які були використані для покриття дефіциту державного бюджету".

Крім того, цими грошима можуть також провести розрахунки "перед спонсорами виборчої кампанії Януковича".

"В іншому випадку постане питання про те, з яких джерел Україна відшкодовуватиме "спалені" попереднім та чинним урядами десятки мільярдів кредитних доларів - "легких" для них, проте "важких" для економіки і громадян України", - зазначають в "Нашій Україні".

В партії нагадали, що уряд Юлії Тимошенко уже використав "понад 10 мільярдів доларів кредитних коштів МВФ для латання бюджетних дірок і проведення президентської виборчої кампанії".

При цьому в "Нашій Україні" заявляють, що не було здійснено жодних реформ, обумовлених їх наданням. У результаті - "легкі" гроші 2008-2009 років уже сьогодні зависли "дамокловим мечем" над Україною.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News