Москву влаштовує частота контактів з Києвом

Понеділок, 5 липня 2010, 19:05
Прем'єр Росії Володимир Путін впевнений, що зараз відносини між Києвом і Москвою знаходяться на підйомі.

Про це він заявив у понеділок під час засідання президії уряду РФ, повідомляє прес-служба Путіна.

"Поступово відходять у минуле проблеми, викликані глобальною економічною кризою: за січень-квітень 2010 року взаємний товарообіг виріс на 86% і досяг 10 мільярдів доларів", - зазначив він.

Путін повідомив, що з новим президентом і урядом України Росія вийшла "на дуже високий рівень міждержавних контактів".

"Знімаємо штучні бар'єри, які заважали раніше конструктивній співпраці, буквально за кілька місяців напрацювали вагомий портфель спільних проектів", - уточнив він.

Прем'єр РФ повідомив, що, перш за все мова йде про ті галузі, де кооперація Росії та України принесе країнам вагомі конкурентні переваги.

"Зокрема це авіа- і суднобудування, енергетика, транспорт. Треба прямо сказати, що перевага у нас там є, але є і велика кількість не вирішених поки проблем", - заявив Путін.

Він зазначив, що країни також мають намір співпрацювати не тільки в традиційних галузях, але і шукати нові сфери для реалізації інноваційних проектів.

"Наприклад, сьогодні активно триває робота щодо формування єдиного навігаційно-часового простору України та Росії на базі російської навігаційної космічної системи ГЛОНАСС. 17 травня був підписаний відповідний міжурядовий договір про співробітництво в цій сфері", - повідомив прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News