Яценюк створив барометр свободи слова

Понеділок, 5 липня 2010, 20:26
"Фронт змін" створив незалежний громадський консорціум свободи слова.

Відповідне рішення було прийняте в понеділок 5 липня, повідомляє прес-служба партії.

Коментуючи створення консорціуму лідер партії Арсеній Яценюк зазначив, що "в Україні механізму вимірювання рівня свободи слова, який би влаштовував і владу, і опозицію не існує".

"Незважаючи на це, ми спробували замовити незалежний моніторинг телепростору і пропонуємо створити незалежний консорціум, який би пильнував за додержанням свободи слова в Україні", - зазначив політик.

Він додав, що "Фронт Змін" робить це не в політичних цілях і цілком відкритий до дискусії зі створення такої моделі зазначеного консорціуму, який би визнавали всі політичні сили".

До ймовірних учасників консорціуму організатори пропонують представників влади, представників опозиції, власників та співзасновників ЗМІ, провідних журналістів, галузеві і професійні асоціації, які представляють журналістів і ЗМІ, представників незалежних міжнародних організацій.

"Дискусію учасників викликало те, чому ініціатива створення консорціуму походить від політичної партії, причому тільки однієї", - зазначається в повідомленні.

У відповідь Яценюк зазначив, що нехай цей процес візьмуть на себе громадські організації, але по-справжньому незалежні, щоб фінансування цієї діяльності відбувалося за українські, а не закордонні гроші.

"Тому перше, що треба зробити, це - фундування коштів від тих політичних сил, які сьогодні не просто хочуть говорити про свободу слова, а довести її наявність чи відсутність", - наголосив політик.

У презентації моделі консорціуму взяли участь, зокрема, депутати Ірина Геращенко (НУНС), Андрій Шевченко (БЮТ), Олена Бондаренко (Партія регіонів).

Також були присутні головний редактор газети "День" Лариса Івшина, виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, голова комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев, виконавчий директор Індустріального Телевізійного Комітету Катерина Котенко та інші.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування