Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Азарова сподіваються, що МВФ ще пом'якшить умови

Вівторок, 6 липня 2010, 10:52

Умови МВФ зараз набагато м'якші, ніж були в меморандумі, підписаному у 2008 році прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Про це сказав прес-секретар чинного прем'єра Віталій Лук'яненко газеті "Сегодня".

При цьому він сподівається, що навіть нинішні умови отримання кредиту можуть бути пом'якшені в процесі підписання меморандуму.

У понеділок Міжнародний валютний фонд назвав умови видачі кредиту Україні ($14,9 млрд протягом 2,5 років).

За повідомленням Міністерства фінансів, вони такі: утримання дефіциту держбюджету (5,5% у 2010 році, 3,5% - у 2011-му), підвищення внутрішніх цін на газ, проведення податкової реформи (зменшення кількості податків і зниження податкового пресу), проведення пенсійної реформи (поступове збільшення пенсійного віку).

Також, за інформацією голови Мінфіну Федора Ярошенка, кошти МВФ можуть бути спрямовані у Нацбанк для підтримання золотовалютних запасів або на рахунки Держказначейства для погашення зовнішніх боргів уряду, тобто ними не можна перекривати дефіцит бюджету.

Засідання ради директорів МВФ відбудеться наприкінці липня, а перший транш може надійти вже в серпні, вважає віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

Відповідно до меморандуму, підписаному у 2008 році прем'єром Тимошенко, МВФ вимагав від України різкого підвищення пенсійного віку на 5 років і 25% зростання цін на газ щоквартально протягом 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...