Семиноженко про свою відставку: "Спрацювали якісь приховані пружини"

Середа, 7 липня 2010, 10:52

Володимир Семиноженко вважає своє звільнення з посади віце-прем'єра з гуманітарних питань безпідставним.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні", коментуючи те, що Верховна Рада звільнила його 378 голосами як коаліціантів, так і опозиціонерів.

"Боюся, й самі депутати не зможуть до ладу пояснити причини, які їх об'єднали. Це той випадок, коли спочатку зробили, а потім почали думати. Спрацювали якісь приховані пружини. Коли-небудь про них стане відомо. А зараз гадати, хто за цим стоїть, вважаю неетичним і непродуктивним ", - сказав Семиноженко.

На звинувачення з боку деяких депутатів у прихованому продовженні "помаранчевого" курсу в гуманітарній політиці і в неефективному менеджменті колишній віце-прем'єр заявив: "Я розцінюю ці звинувачення як спроби хоч якось мотивувати моє зняття з посади. Мене, м'яко кажучи, складно запідозрити в лояльності до "помаранчевого" курсу. Радше, навпаки, головним чином мене звинувачували в "проросійськості".

Говорячи про український дубляж та Інститут національної пам'яті, Семиноженко сказав, що звинувачення в цьому напрямку - це "несерйозно":

"На рівні Кабінету міністрів нормативна база з цих питань приведена повністю у відповідність до українського законодавства і з дуже позитивним рухом у бік захисту мовних прав. І головне, ми це зробили не кавалеристським наскоком, а по розуму, з урахуванням думки всіх зацікавлених сторін. Якщо це комусь не подобається, то заради бога. шашкою махати можна в парламенті. А в уряду зовсім інші завдання".

"Що ж стосується Інституту національної пам'яті, то місце директора зараз вакантне. Будь ласка, можна проводити будь-яку політику як в інтересах українського суспільства, так і в інтересах коаліції", - додав екс-віце-прем'єр.
 
Семиноженко також спростував версію, що одна з причин його відставки - конфлікти всередині уряду: "Конфліктів не було, та їх і бути не могло".

"Уряд працює як добре налагоджений механізм. Всі націлено на одне завдання - оздоровити економіку і мобілізувати ресурси для зростання. Все інше - домисли", - сказав він.

"Потрібно вже відвикати від думки, що політика - це таке відгалуження шоу-бізнесу, де всі скандалять, розлучаються і сходяться. Уряд, який працює добре, може здатися нудним для преси. Але це перша ознака того, що він справді працює", - вважає Семиноженко.
 
Він також запевнив, що він залишається в одній команді з Дмитром Табачником та Ганною Герман.

"Сама специфіка гуманітарних питань така, що їх можна вирішити тільки в режимі співпраці та консолідації. Тут я завжди був солідарний з Ганною Герман в її тактовному й дбайливому ставленні до складних нюансів гуманітарної політики в Україні", - сказав Семиноженко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News