Бойку потрібні 10 мільярдів на оновлення

Середа, 7 липня 2010, 15:01

Мінпаливенерго планує залучити 6,5 мільярдів доларів США для модернізації української газотранспортної мережі.

Про це повідомляє сайт Мінпаливенерго.

Інвестиційні проекти будуть спрямовані "на підвищення надійності транспортування природного газу європейським споживачам, зменшення витрат паливного газу та впливу на навколишнє середовище, підтримання проектних параметрів основних магістральних газопроводів".

Модернізацію та реконструкцію газопроводу "Союз" планується провести у 2010 - 2018 р.р. Для реалізації проекту планується залучити 2,4 млрд. доларів США.

Для модернізації та реконструкції газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород у 2010 - 2018 р.р. планується залучити 1,3 млрд. доларів США, а для модернізації та реконструкції газопроводу "Прогрес" у цей же термін - 871 млн. доларів.

На проекти і у напряму диверсифікації джерел та маршрутів постачання природного газу, зокрема постачання в Україну скрапленого газу та будівництво регазифікаційного терміналу обсяги витрат складають 2,6 млрд. доларів США.

У результаті планується забезпечити потреби країни в обсягах природного газу альтернативного походження в орієнтовних обсягах до 10 млрд. кубометрів на рік, зазначають у міністерстві.

Загальна вартість усіх зазначених інвестиційних проектів у нафтогазовому секторі складає близько 10 млрд. доларів США.

Сайт нагадує, що нещодавно міністр палива Юрій Бойко заявив, що за програмою економічних реформ, зокрема нафтогазової галузі, якісні зміни мають відбутися вже до кінця 2014 року.

"За цей відтинок часу ми плануємо не лише вийти на промисловий видобуток вуглеводнів на Чорноморському шельфі, а й розглядаємо можливість отримання енергоносії в з альтернативних джерел. Зокрема, будівництво терміналу для прийому близько 10 млрд. метрів кубічних вуглеводнів на рік", - сказав міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...