Януковича попросять не благословляти власне творіння

Середа, 7 липня 2010, 16:11
Законопроект про судоустрій прямо суперечить щонайменше десятьом статтям Конституції і десятьом рішенням Конституційного Суду.

Про це заявив перший заступник глави партії "За Україну", депутат від НУНС Володимир Мойсик.

"Ми будемо звертатися до президента, щоб він не підписував цей закон, якщо він буде прийнятий. А якщо Янукович його підпише, то оскаржуватимемо цей закон в Конституційному Суді", - сказав він.

"Цей закон надає Вищій раді юстиції повноваження призначати суддів на адміністративні посади - цієї функції не передбачено статтею 131 Конституції і саме з цього приводу є рішення Конституційного Суду", - зауважив Мойсик.

Також він зазначив, що у випадку прийняття закону про судоустрій і статус суддів у запропонованій редакції, комітет парламенту з питань правосуддя взагалі буде усунений від формування суддівського корпусу і від парламентського контролю за правосуддям.

"Цей закон написаний так, щоб повний контроль над судовою гілкою влади взяв на себе Янукович і Вища рада юстиції", - сказав депутат.

Мойсик нагадав, що попередній висновок Венеціанської комісії щодо цього законопроекту є в основному негативним: "Найбільше претензій комісія має до того, що фактично ліквідовується, шляхом позбавлення функцій, найвищий орган в судовій системі - Верховний Суд".

Він зауважив, що порівняльні таблиці до цього законопроекту були роздані депутатам лише у середу вранці.

"До законопроекту внесено близько 1700 поправок і всі наші пропозиції, якими ми хотіли його внормувати і привести у відповідність до Конституції, відхилені", - зазначив Мойсик.

Він додав, що відхилено, в тому числі, і всі 200 поправок, які вніс він. "І жодна із відхилених поправок, всупереч регламенту, не містить обґрунтування - на підставі чого комітет ухвалив рішення її відхилити", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...