"Регіони" ведуть списки лояльності на місцях - БЮТ

Четвер, 8 липня 2010, 00:05

Місцева виконавча влада активно формує списки громадян лояльних і нелояльних до Партії регіонів.

Про це заявив віце-спікер Верховної Ради, депутат від БЮТ Микола Томенко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Він розповів, що місцева влада, яка в "абсолютній більшості виконуює ще й функцію виборчих штабів Партії регіонів на місцевих виборах", складає списки "своїх" бізнесменів, вчителів, громадських і культурних діячів тощо.

Віце-спікер підкреслив, що всі спроби представників Партії регіонів пояснити, що такий централізований збір інформації є "тупістю" місцевих чиновників, які виявляють самостійну ініціативу, "м'яко кажучи, не відповідає дійсності".

Томенко повідомив, що до нього особисто зверталися представники освітніх установ, держпідприємств і комерційних структур західної та уентральної України, і Києва.

Він зазначив, що представники повідомили йому, що "паспортизація на предмет лояльності до нової влади і готовність вступити в правлячу Партію регіонів проводиться системно".

Віце-спікер вважає, що використання методу "сортування" активних людей за принципом лояльності до влади і готовність перейти в Партію регіонів чи несприйняття її є ознакою тоталітарних режимів і "неприпустимо в сучасній Україні XXI століття".

Томенко також закликав працівників навчальних закладів, керівників держпідприємств і комерційних структур не приховувати цю інформацію, тому що "лише її публічне оприлюднення може зупинити відроджену традицію занесення на "чорні дошки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування