Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція заблокувала автобуси з людьми Яценюка

Четвер, 8 липня 2010, 10:35

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк заявляє, що міліція перешкоджає його прихильникам проводити мітинг проти Податкового кодексу.

Про це він заявив на брифінгу у четвер.

Яценюк зазначив, що у четвер партія "Фронт змін" проводить мітинг проти "податкового терору" і проти "узурпації влади в Україні".

"Усе повертається щось на кшталт 2004 року. Автобуси з Запоріжжя, Миколаєва, Тернополя і Чернігова міліція не допустила сьогодні до мітингу", - заявив він.

"Ось і всі характеристики сьогоднішньої влади. Так гарно розмовляють з держсекретарем США про демократію і ще краще зупиняють демократичні процеси і можливість людей до волевиявлення", - додав депутат.

Яценюк підкреслив, що його партія і далі протестуватиме проти Податкового кодексу і "воювати за права українців обирати і бути обраними".

Водночас, як повідомляє Інтерфакс-Україна, близько трьох тисяч прихильників партії "Фронт змін" беруть участь у мітингу біля стін Верховної Ради.

Організатори акції стверджують, що закон про місцеві вибори, ухвалений парламентом у першому читанні, "грубо порушує конституційне право обирати і бути обраним".

Учасники мітингу, зокрема, вимагають від парламенту прибрати із законопроекту норму, яка обмежує право брати участь у місцевих виборах молодим партіям, місцевим партійним організаціям, які зареєстровані пізніше ніж за рік до дати виборів тощо.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування