В українські медіа доступ іноземних інвестицій обмежений

Четвер, 8 липня 2010, 11:36

У галузях телекомунікацій, газет і видавничої справи в цілому в Україні існують серйозні обмеження для доступу прямих іноземних інвестицій.

Про це йдеться у звіті Групи Світового банку щодо законодавчого забезпечення прямих іноземних інвестицій у майже 90 країнах світу, повідомляє Радіо "Свобода".

При цьому в більшості первинних і виробничих секторів України, за висновком Групи Світового банку, діють правила повної відкритості для іноземних інвестицій.

Так, якщо для виробничих секторів в Україні індикатор "Інвестування через кордони" дорівнює 100%, то в ЗМІ - лише 15%, у видавничий справі - 30%, а у повітряному транспорті України - 50%.

Для реєстрації в Україні іноземної компанії з обмеженою відповідальністю необхідно провести понад десяток процедур і це забирає щонайменше місяць.

Це значно довше, ніж у середньому в країнах Європи і Середньої Азії, але швидше, ніж за середніми світовими показниками, зазначається у звіті.

Група Світового банку також зауважила значні обмеження на прямі іноземні інвестиції в аграрному секторі України, оренду землі, її суборенду. Тут також наголошено, що земельний кадастр України ще не затверджений остаточно на державному рівні.

До Групи Світового банку входять щонайменше шість міжнародних інвестиційних організацій на кшталт ЄБРР, Багатостороннього агентства гарантій інвестицій.

Звіт, який містить дані стосовно законодавчого забезпечення прямих іноземних інвестицій у майже 90 країнах, оприлюднено нею вперше.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування