Європа проінспектує Україну восени

Четвер, 8 липня 2010, 13:23
 

Саміт "Україна - Європейський Союз" відбудеться в Брюсселі в листопаді.

Про це сказав журналістам глава представництва ЄС в Україні Жозе-Мануель Пінту Тейшейра, передає газета Сегодня.

"Поки немає остаточної дати, але наступний саміт буде в Брюсселі, у листопаді", - сказав він.

Посол нагадав, що як правило в ході таких самітів проходять зустрічі вищого керівництва, зокрема президента Віктора Януковича й президента Європейської Ради Германа ван Ромпея.

У зв'язку із цим Тейшейра відзначив важливість майбутнього візиту ван Ромпея в Україну.

"До цього ван Ромпей залишав межі Євросоюзу для того, щоб взяти участь у самітах, і його візит в Україну підтверджує як його особисту зацікавленість, так і важливість для всього ЄС відносин з Україною", - сказав він.

За словами Тейшейри, у ході візиту президент ЄС має намір оцінити прогрес, досягнутий Україною в переговорах про створення зони вільної торгівлі, лібералізації візового режиму й підготовці до підписання угоди про асоціацію.

Крім того, планується, що президент Євросоюзу обговорить із керівництвом України питання дотримання в країні демократичних воль.

Ромпей відвідає Україну для зустрічей із владою 9 липня.

Раніше міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко повідомив, що МЗС України очікує схвалення ЄС плану дій по введенню безвізового режиму для громадян України до кінця 2010 року.

"До кінця року ми очікуємо схвалення ЄС плану дій щодо введення безвізового режиму для громадян України. У цьому документі буде визначений комплекс реформ у міграційно-візовій сфері, виконання яких є умовою для введення безвізового режиму", - зазначив Грищенко.

Глава делегації Європарламенту по співробітництву з Україною Павло Коваль раніше також повідомляв про можливість підписання восени цього року" дорожньої карти" про безвізовий режим ЄС із Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News