Опозиція побачила знищення українського правосуддя

Четвер, 8 липня 2010, 14:12

Українське правосуддя підпорядкували правлячому клану.

Про це заявили глави низки парламентських комітетів від БЮТ Сергій Міщенко, Віктор Швець, Олена Шустік та від НУНС Борис Тарасюк та Юрій Кармазін, коментуючи ухвалення нової редакції закону про судоустрій і статус суддів.

"З прийняттям цього закону незалежне правосуддя в Україні практично знищується і підпорядковується політичному клану, який зараз при владі", - йдеться у їхньому зверненні до українського народу та міжнародної спільноти, яке оприлюднила прес-служба БЮТ.

Депутати зазначили, що цей закон є "антиконституційним, руйнує судову систему, істотно знижує рівень судового захисту конституційних прав громадян, створює умови для корупції в судах".

"Розгляд цього законопроекту відбувався з грубими порушеннями закону про регламент Верховної Ради. Такий надзвичайно важливий для українського суспільства закон приймався практично у напівпорожній залі парламенту", - підкреслили опозиціонери.

Вони також зазначили, що "до проекту цього закону було внесено 1724 поправок, із яких Верховна Рада спромоглася розглянути трохи більше третини".

"Ми звертаємось до українського народу та світової спільноти і заявляємо про серйозну загрозу демократії в Україні та основним правам і свободам людини та громадянина", - наголосили голови комітетів.

"Влада в Україні стає все більш авторитарною, антидемократичною і підпорядкованою волі одного політичного клану, який незаконно дорвався до влади в Україні", - йдеться у зверненні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування