СКАСУВАННЯ ПОЛІТРЕФОРМИ ВКОРОТИТЬ ДЕПУТАТАМ СТРОК – ЛИТВИН

Четвер, 8 липня 2010, 14:40
Спікер Володимир Литвин попереджає, що можливе скасування політреформи 2004 року призведе до розпуску парламенту.

Про це він заявив журналістам у Верховній Раді.

"Якщо гіпотетично спрогнозувати, що на референдум буде винесене скасування закону про внесення змін до Конституції, як про це вже говорять офіційні особи, то я хочу наголосити: вибори до Верховної Ради будуть у березні 2011 року", - сказав Литвин.

Він пояснив, що в разі скасування політреформи, вступить в дію стара редакція Конституції.

"Відповідно до Конституції 1996 року, а там є чітка позиція, вибори Верховної Ради мають відбутися в березні 4-го року повноважень парламенту", - зазначив спікер.

За словами Литвина, скасування політреформи тягне за собою багато інших "колізій".

"Сьогодні немає закону про внесення змін до Конституції №2222. Є Конституція зі змінами, внесеними цим законом. Крім того, у розділі 13 Конституції визначено порядок змін до Конституції", - сказав він.

Спікер додав, що проведення референдуму про скасування політреформи автоматично порушить питання про необхідність провести референдум щодо НАТО, оскільки з цього питання вже зібрано 4 мільйони підписів.

"Референдум - це пряма норма демократії, але треба наперед прогнозувати не те, якими будуть результати референдуму, а те, що з ними робити", - сказав Литвин.

Як відомо, напередодні глава адміністрації президента Сергій Льовочкін заявив, що розширення кола повноважень президента було б доцільним для проведення масштабних реформ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування