План перетворення Януковича на Кучму заблокували тисячею поправок

Четвер, 8 липня 2010, 14:54
У четвер парламент не зможе розглянути закон про референдум.

Про це заявив спікер Володимир Литвин журналістам.

"Він (законопроект) щойно надійшов до головного юридичного управління. Там більше тисячі поправок", - сказав він.

За словами спікера, розгляд цього питання неможливий хоча б тому, що цю тисячу поправок необхідно розмножити на всіх депутатів.

"Засідання Верховної Ради будуть відбуватися у п'ятницю та суботу, хоча депутати вже мене звинувачують в тому, що я їх примушую працювати допізна", - зазначив Литвин.

Він наголосив, що в проекті закону про референдум "є низка позицій, які суперечать Конституції та рішенням Конституційного Суду".

"Можуть бути різні підходити, але Конституцію порушувати не можна", - додав спікер.

Він нагадав, що з Бюджетного кодексу вдалося прибрати найбільш одіозні місця. Водночас Литвин не сказав, які норми законопроекту про референдум він вважає неконституційними.

"В процесі роботи буде видно, що саме випирає", - зазначив спікер.

Крім того, Литвин сказав, що сподівається розглянути закон про доступ до інформації, який був знятий з розгляду в четвер, попри обіцянки регіоналів, у п'ятницю.

"Я сьогодні зустрічався з главою комітету зі свободи слова Андрієм Шевченком і сказав моєму заступнику Томенку, щоб ми його розглянули завтра", - зазначив Литвин.

На питання, чому законопроект нерозглянутий спікер не зміг відповісти: "Закон є, він внесений, лежить у портфелі. Але коли формується порядок денний, він завжди випадає".

На питання, чому так відбувається, спікер відповів: "Це питання не до мене".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування