Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко пояснив, чому здав ММК Ахметову

Четвер, 8 липня 2010, 16:57
Об'єднання ММК ім. Ілліча з холдингом "Метінвест" визначила незговірливість екс-президента Леоніда Кучми.

Про це заявив гендиректор комбінату Володимир Бойко в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Виходу дійсно не було. Ну не вдалося мені те, що я просив у Кучми. Та й у Ющенка...Але, в основному, у Кучми, коли була можливість - віддай ГЗК, віддай коксохім. Був би в нас ГЗК і коксохім - ми були б непереможні. У нас була б мінімальна собівартість", - упевнений він.

Бойко додав, що робив неодноразові спроби отримати сировинну базу для свого виробництва, проте всі вони виявилися безрезультатними.

"Я так і не зміг цього добитися, хоча і Янукович, будучи прем'єром, ще в 2004-му дуже допоміг, і вже було прийнято рішення по Криворізькому залізорудному комбінату. Був би в нас КЗРК, ми б мали 600 тисяч тонн руди на місяць, і тоді було б зовсім інше положення ", - вважає він.

Бойко уточнив, що бажаючих придбати ММК ім. Ілліча було багато. Зокрема, зацікавленість проявляла "Сєвєрсталь" і кілька інших великих металургійних холдингів з Росії.

"Але я звернувся до Ахметова, і тільки тому, що у них все є. І все вирішується тут, в Україні. У них ПівнГЗК, ЦГЗК, ІнГЗК, Авдіївський коксохімзавод, Макіївський, Єнакіївський, Маріупольський наш...Відразу знімається купа питань", - пояснив Бойко.

"За два роки кризи ми вибилися з сил повністю. Якби вони не прийшли, нам була б труба вже цього року. Тому що криза не закінчилася, вона триває, і ніхто не знає, що далі буде", - сказав він.

"Якщо б я затягнув це питання, ми сьогодні стояли б наглухо. Тому рішення прийнято, і я вважаю, що інших рішень просто не було", - розповів Бойко.

Основною причиною критичного становища підприємства він назвав борги, що виникли через неповернення ПДВ.

"У нас сьогодні 2 мільярдів гривень дебетового сальдо. Де брати такі гроші? У нас колосальні борги, нас можуть збанкрутувати протягом секунди. 550 мільйонів ми винні за концентрат, за кокс є борги...І по газу я зараз б'юся, щоб провести взаємозалік, у нас 491 млн. боргу", - сказав Бойко.

"Рішення прийнято, і я вважаю, що інших рішень просто не було. Якби ми зв'язалися з росіянами, я не уявляю, як би ми виживали", - додав він.

Як відомо, "Метінвест" контролює Рінат Ахметов.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...