В Росії розповіли заходу, що йому варто робити

Четвер, 8 липня 2010, 23:10
Захід не повинен ставити країни СНД перед вибором - або з ним, або з Росією.

Таку думку озвучив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв`ю телерадіокомпанії "Мир", повідомляє УНІАН.

"Найголовніше - не треба ставити країни СНД перед хибним вибором: або ви з Росією, або із заходом. Такі речі трапляються. Вони звучали, зокрема, з вуст керівництва Євросоюзу в період створення так званої програми "Східного партнерства". Можна навести й інші приклади", - сказав він.

За його словами, західним партнерам слід позбавлятися від психології, яку можна сформулювати таким чином: "те, що добре для них, має бути обов`язково погано для нас, і навпаки".

Лавров зазначив, що в Росії розуміють, чому "багато наших партнерів, зокрема США, Європа", активно цікавляться регіоном, до якого входять країни СНД.

"Тут крім геополітичних завдань і процесів дуже важливе значення мають зусилля із припинення наркотрафіку, різних екстремістських, терористичних угрупувань, що перетікають із Афганістану та інших держав", - сказав глава МЗС РФ.

Водночас, він зазначив, що МЗС Росії не підтримує міркування про те, що "будь-які західні неурядові організації - це щось святе, а їх діяльність не повинна взагалі братися під який-небудь сумнів", йдеться в повідомленні.

Лавров також вважає, що дуже багато, якщо не більшість американських і європейських організацій фінансуються безпосередньо з держбюджету.

На його думку, коли безпосередньо створюються програми зі створення альтернативної системи спостереження за виборами, наприклад, у тій чи іншій країні, то це вже просто втручання у внутрішні справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування