Путін привітав Януковича і нагадав про зустріч, "як домовлялися". Медведєв подзвонив

П'ятниця, 9 липня 2010, 11:54

Прем'єр Росії Володимир Путін привітав президента України Віктора Януковича з 60-річчям.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу посольства Росії в Україні.

"У Росії Ви користуєтесь великою повагою як відповідальний, послідовний і цілеспрямований політик, мудрий і досвідчений керівник, якому по плечу вирішення непростих завдань, що стоять сьогодні перед українською державою", - йдеться у привітанні.

Путін запевнив Януковича в тому, що в Росії високо цінують його "зусилля щодо зміцнення дружніх відносин і взаємовигідної співпраці" між двома країнами, зазначивши, що "їх подальший всебічний розвиток, безсумнівно, відповідає корінним інтересам братніх народів".

Путін побажав українському президенту міцного здоров'я, енергії, щастя, благополуччя і нових успіхів у діяльності на благо України, а також висловив надію на швидку зустріч, "як домовлялися". 

У свою чергу президент Росії Дмитро Медведєв привітав Януковича по телефону, а також направив йому вітального послання, повідомляє прес-служба російського президента.

"Ваш політичний і життєвий досвід, знання і енергія сьогодні в повній мірі затребувані на високій посаді президента України, у справі зміцнення української державності", - йдеться у ньому.

Медведєв зазначає, що завдяки "принципової позиції" Януковича "послідовного прихильника рівноправного і взаємовигідного співробітництва Росії і України останнім часом взаємодія наших країн отримало потужний імпульс". "Ціную довірчі стосунки, що склалися між нами, і дозволяють відверто обговорювати і ефективно вирішувати завдання подальшого розвитку і зміцнення історично тісних зв'язків Росії і України", - йдеться у привітанні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування