Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарифи піднімуть ще до зими

П'ятниця, 9 липня 2010, 18:16

Підвищення тарифів цього року буде здійснено до початку опалювального сезону.
 
Про це заявив голова профільного комітету Верховної Ради Володимир Рибак в коментарі для "Дзеркала тижня".
 
Він також сказав, що місцеві органи влади кожного регіону вже зараз зобов'язані вести повсякденну роз'яснювальну роботу із населенням.
 
"Ніхто не буде під столом приймати рішення і видавати їх на-гора, шокуючи людей", - запевнив Рибак.
 
За його словами, підвищення тарифів буде відбуватися тільки у деяких регіонах.
 
"Є регіони, де місцева влада вже вийшла на рівень собівартості. Тому в одних містах підвищення буде, а в інших - ні", - пояснив Рибак.
 
Крім того, він  сказав, що якісне регулювання всіх тарифів на комунальні послуги можливе тільки на локальному  рівні.
 
"В обов'язки ж центральних органів влади входить лише регулювання цін на газ та енергію. У той же час єдиний алгоритм складових тарифів на всі види комунальних послуг - функція центральної влади. Зафіксувати рівень якості цих послуг - теж. Гаряча вода подається цілодобово, із такою-то температурою і т.д. і т.п. Все інше - функції регіонів", - сказав депутат.
 
При цьому Рибак висловив упевненість, що створювати центральні органи для контролю за тарифами на комунальні послуги не можна.
 
"Ніяких додаткових центральних органів із сотнями чиновників створювати не можна. Це моя тверда позиція. Прозорості все одно не буде. А всі витрати ляжуть на людей. Ми розчинимо проблему і нічого не зробимо", - впевнений він.
 
При цьому, як пише видання, у п'ятницю, за день після озвучення коментарю, Володимир Рибак проголосував за створення Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг  України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування