Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина повірила українським документам

Понеділок, 2 серпня 2010, 10:29
 

Німеччина зняла своє  застереження стосовно приєднання України до Гаазької конвенції 1961 року, яка скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів.

Про це повідомила у своєму листі Міністру юстиції Олександру Лавриновичу Тимчасова Повірена у справах ФРН Анка Фельдгузен.

Міністр юстиції нагадав, що  Німеччина була єдиною країною, яка не визнавала Україну стороною Гаазької конвенції.

Головним мотивом була недовіра до документів, що засвідчують цивільний стан громадян, які подаються до Консульства Німеччини, через виявлені факти підробки.

За словами Лавриновича, про зняття заперечення Німеччина повідомила нотою на адресу Міністерства закордонних справ Нідерландів.

Після чого Конвенція набула чинності у відносинах безпосередньо між Україною та Німеччиною.

Гаазька конвенція, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів, набрала чинності для України 22 грудня 2003 року.

Відповідно до положень Конвенції офіційні документи звільняються від консульської легалізації на території держав - учасниць цієї угоди.

Єдиною формальною вимогою при застосуванні Конвенції є проставлення спеціального штампу (апостилю), який засвідчує справжність підпису особи під документом і автентичність відбитку печатки або штампа, яким скріплено відповідний документ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування