Грищенко сказав Януковичу, що його чекає Меркель

Понеділок, 2 серпня 2010, 14:26

Президент Віктор Янукович під час візиту до Німеччини 30 серпня планує зустрітися з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це під час зустрічі з Януковичем повідомив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

"Цей візит дозволить нам довести свою точку зору на ті домовленості, яких ми прагнемо досягнути з Євросоюзом, і розвинути двосторонні відносини з ФРН", - сказав він, повідомляє прес-служба президента.

Грищенко також нагадав, що 2-5 вересня відбудеться державний візит Януковича до Китаю.

"За нашою інформацією, китайська сторона готується до цього візиту як до виняткової події", - сказав міністр, додавши, що йдеться не лише про протокольну форму, а й про "серйозне змістовне наповнення".

За словами Грищенка, програма візиту передбачає відвідання президентом столиці КНР Пекіна, де відбудеться зустріч Януковича з трьома лідерами Китаю.

За його словами, також дещо пізніше має відбутися офіційний візит Януковича до Франції.

6 вересня керівник МЗС планує відбути у Лондон для підготовки візиту президента до Великої Британії.

Окрім того, за словами Грищенка, наразі триває серйозна підготовка до участі Януковича у сесії Генеральної Асамблеї ООН та саміті, який їй передуватиме.

"Всі ці міжнародні заходи, заходи двостороннього порядку, а також участь президента у сесії Генасамблеї ООН наприкінці вересня спрямовані на зміцнення міжнародних позицій України, реалізацію конкретних планів, які мають здійснюватися як у двосторонньому, так і багатосторонньому форматах", - сказав він.

Крім того, Грищенко доповів Януковичу про плани розширення взаємодії з Росією, США, а також про переговорний процес з Євросоюзом.

Як відомо, після інциденту з затриманням керівника українського Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге Міністерство закордонних справ Німеччини проінформувало українського посла про своє невдоволення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...