Польща не встигає підготуватися до Євро-2012

Понеділок, 23 серпня 2010, 17:55

Польща не встигає підготуватися до проведення Євро-2012.

До такого висновку прийшла Верховна контрольна палата (ВКП) Польщі після перевірки спортивних об'єктів, необхідних для проведення в країні чемпіонату Європи з футболу 2012 року, пише "Комерсант".

23 серпня ВКП Польщі поширила доповідь про підсумки перевірки підготовки до проведення Євро-2012. У документі відзначається, що процес сповільнився, у зв'язку з чим "майже половина з перевірених проектів не здійснюється за графіком".

"Уже відомо, що частину завдань не буде бути вирішено до початку змагань. Виконання вчасно більшості інших інвестиційних проектів у сфері будівництва автомобільних і залізниць, повітряного сполучення також під сумнівом", - пояснили у ВКП. Так, від графіка відстають 52 з 127 інвестпроектів, у результаті чого 36 об'єктів планується вводити в експлуатацію вже після початку чемпіонату.

Тим часом керівник ВКП Яцек Ежерський розповів, у чому бачить причини таких затримок. Зокрема, він розкритикував компанію "PL.2012", що займається організацією Євро-2012. Він заявив, що у фірмі 30 працівників з 71 є начальниками.

"Практично виходить, що одна людина стежить за роботою іншої. Це не найкращий спосіб реалізації такого типу задач", - заявив він. Крім того Яцек Ежерський назвав найбільш проблемні сфери - "насамперед затримки мають місце в інфраструктурі".

За словами представника ВКП, будівельники не встигають зі зведенням аеропортів, залізничних станцій.

Матчі чемпіонату Європи з футболу в 2012 році будуть проходити відразу в двох країнах. Таке рішення прийняв виконком UEFA 11 грудня 2009 року. Він затвердив столицю України як господаря фінальної зустрічі. Інші матчі пройдуть у Донецьку, Львові і Харкові. У Польщі гідними для проведення двобоїв турніру визнані Варшава, Познань і Гданьск.