У Тимошенко вирішили перевірити своїх людей на міцність

Вівторок, 3 серпня 2010, 10:26
Метою проведення праймеріз в партії "Батьківщина" є "перевірка потенційних кандидатів на міцність і якість".

Про це йдеться в методичних рекомендаціях центрального штабу партії Юлії Тимошенко, в яких міститься механізм проведення праймеріз напередодні місцевих виборів у регіонах, повідомляє "Комерсант-Україна".

"Кожен бажаючий бути включеним до списку кандидатів повинен пройти спеціальний тест, який підтверджує його потенціал для участі у виборах", - йдеться у документі.

Для цього кандидату необхідно зібрати певну кількість підписів місцевих жителів (не менше 10%) і однопартійців (не менше 20%), які постійно проживають на території відповідної місцевої ради.

Після цього місцева організація партії повинна розмістити "на стендах у місцях масового перебування людей" оголошення із зазначенням дати, часу і місця проведення попередніх партійних виборів і обов'язково запросити на них місцеві ЗМІ.

"Обрання кандидатів проводиться шляхом відкритого голосування, по закінченні якого підводиться підсумок і складається рейтинговий список", - уточнюється в рекомендаціях.

"У період з 9 по 15 серпня в населених пунктах в місцях скупчення людей будуть встановлені мобільні пункти (намети), в яких місцеві жителі зможуть ознайомитися з складеними за результатами праймеріз попередніми списками кандидатів", - йдеться у документі.

На бланку під прізвищем кожного кандидата всі охочі з числа місцевих жителів зможуть зробити позначку про підтримку або непідтримку кандидата або написати про нього окрему думку.

З тексту рекомендацій випливає, що після громадського обговорення на засіданні бюро облорганізації партії буде сформовано остаточний список кандидатів і до 27 серпня він буде поданий до виконавчого секретаріату політради партії.

У документі також описані критерії та вимоги до кандидатів, пише видання. Зокрема, "чітке розуміння мети перебування в депутатському корпусі" і підбірка матеріалів ЗМІ "з висвітленням результатів діяльності".

У той же час БЮТівець Роман Забзалюк зазначив: "Вказівки центрального штабу носять рекомендаційний характер. Це перша спроба провести попередні вибори, тому я не виключаю, що кожна партійна організація підійде до цього питання творчо".

Як відомо, БЮТівець Андрій Шевченко заявив, що "Батьківщина" планує завершити проведення праймеріз до середини серпня.

Раніше глава київської міськорганізації партії Анатолій Семинога заявляв: "Ядро нашої команди вже сформовано - це люди, які зарекомендували себе під час попередніх кампаній, депутати місцевих рад. Ніякі праймеріз нам не потрібні".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування