"Регіонали" визнали, що без виборів змінили владу в Києві

Вівторок, 3 серпня 2010, 10:57
 

У владі не виключають, що Черновецький залишить своє крісло ще цього року.

Про це у вівторок пише газета Сегодня.

Так за даними видання, є кілька варіантів, за якими Черновнецький залишиться без посади. Один з них - відсторонення без виборів. 

Черновецкого всіма цими кримінальними справами й перевірками просто змушують надовго "занедужати", піти в "вічну" відпустку, а всі рішення буде приймати Олександр Попов, фактично виконуючи функції мера. І так триватиме всі два роки.

"До 2012 року, як визначив Конституційний суд, ніяких виборів мера не буде, як і Київради до 2013 року. У Києві фактично відбулася зміна влади. Без грошей на вибори", - заявив він.

"Ми пішли згідно з законом, змінивши владу. Когось звільнили, проти когось порушили кримінальні справи. Команда буде обновлятися й далі. А Черновецький... нехай гуляє", - сказав депутат від Партії Регіонів Михайло Чечетов.

У той же час, джерела в адміністрації президента не виключають й проведення дострокових виборів. Хоча офіційно ніхто цього не підтверджує.

"Вибори можливі, але не відбудуться. Швидше за все, керувати містом буде виконуючий обов'язки", - сказав львівський губернатор Василь Горбаль, який був глава київських регіоналів.

Хоча, теоретично, Верховна Рада може оголосити дострокові вибори в Києві. Якщо врахувати, що на проведення кампанії дають 50 днів, то щодо виборів 31 жовтня ВР має  прийняти рішення 10 вересня. Але в Кабміні про вибори поки хочуть не говорити.

"Ніякого зв'язку між виборами й перевірками немає. Працює закон. Дострокові вибори вже один раз були, але вони нічого не змінили. Це елементарна робота правоохоронних органів, що міг і повинен був робити екс-міністр МВС Юрій Луценко, якби був професіоналом. І не треба шукати політику. Ви що, не бачите, хто зараз реально керує столицею?!" - сказав Володимир Сівкович. Газета вважає, що Сівкович натякнув на Олександра Попова.

Ще одним варіантом повної відставки Черновецкого може стати його добровільна відставка.

Як розповів співрозмовник в ПР, Черновецкий може написати заяву про відставку за станом здоров'я. І після цього можуть бути або дострокові вибори, або в.о. мера до 2012 року (до чергових виборів) залишиться Олександр Попов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування