Меджліс просить Януковича розібратися, хто втягує його в нечистоплотні ігри

Вівторок, 3 серпня 2010, 18:54
Президія Меджлісу кримських татар просить президента з'ясувати, хто ініціював зміну раніше узгодженого формату зустрічі.

Саме через перенесення зустрічі члени Меджлісу змушені були відмовитися від участі в ній, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Межліса.

13 травня в Києві відбулася зустріч глави Меджлісу Мустафи Джемілєва з президентом, в ході якої була досягнута домовленість про проведення на початку серпня зустрічі Януковича з Радою представників кримськотатарського народу при президенті.

На зустрічі планувалося обговорити найбільш актуальні питання, пов'язані з поверненням, облаштуванням кримських татар і відновленням прав кримськотатарського народу.

"До запланованої зустрічі була проведена відповідна підготовча робота. Проте напередодні зустрічі були зроблені дії, що йдуть врозріз раніше прийнятого президентом рішення про проведення засідання Ради представників кримськотатарського народу", - йдеться в заяві.

Зокрема, заявили в Меджлісі, замість засідання Ради представників кримських татар за участю президента була запропонована "зустріч із представниками кримськотатарського населення".

"На цю переформатовану зустріч виявилися запрошені не керівники впливових громадських організацій кримських татар, а представники двох-трьох відомих своєю скандальністю суспільно-політичних утворень, за якими стоять особи, готові заради своїх амбіцій до будь-яких деструктивних дій", - наголошується в повідомленні.

У результаті, заявляє президія Меджлісу, члени Ради представників кримськотатарського народу при президенті змушені були відмовитися від участі в зустрічі, "на яку запрошені одіозні особистості".

Автори документа також звернулися з проханням до Януковича "виявити, від кого виходила провокаційна ініціатива про переформатування зустрічі, а також призначити дату зустрічі з Радою представників кримськотатарського народу при президенті".

"Залишається лише шкодувати, що деякі політики намагаються втягнути главу держави і Раду представників кримськотатарського народу в свої непорядні гри", - йдеться в заяві президії Меджлісу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування