Під міністром оборони знову хитається крісло

Середа, 4 серпня 2010, 10:42
В кінці серпня міністр оборони Михайло Єжель може бути відправлений у відставку.

Як пише газета "Дело", головними питаннями, які планують обговорити члени Ради нацбезпеки і оборони 20 серпня, стане діяльність міністерства оборони.

"Допомогти міністру" піти "можуть депутати - члени профільного комітету Верховної Ради", - пише видання.

Зокрема, регіонал Анатолій Кінах, який був призначений главою Держкомісії при президентові з реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, не виключає такої можливості.

"На засіданні 20 серпня будуть розглянуті всі пропозиції керівництва Міноборони, зокрема, і по середньострокового планування реформ у сфері оборони. Будуть зроблені відповідні кадрові висновки", - відзначив Кінах.

Голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони, нунсівець Анатолій Гриценко впевнений, що Єжель буде відправлений у відставку.

"Вже і Януковичу, і Азарову зрозуміло: Єжель не дасть новий імпульс для реформ в армії. Говорити, що його замінить Кузьмук, я теж не став би. Хоча він був на минулому засіданні РНБО і виступав там", - відзначив він.

Як відомо, в середині липня РНБО вже розглядав питання відставки Єжеля, але міністру вдалося уникнути звільнення.

Секретар профільного комітету парламенту, регіонал Юрій Самойленко вважає, що кращою кандидатурою на пост міністра є Олександр Кузьмук. "Він користується авторитетом генералітету і здатний підійти до реформування з розумом", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування