Симоненко не задоволений кадрами: "Ми ще критично проаналізуємо"

Середа, 4 серпня 2010, 13:42

Лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що треба продовжити перегляд кадрових призначень.

"Чи з усіма кадровими призначеннями я згоден? Ні, не з усіма. Але, знаючи розуміння проблеми, в тому числі й президентом, я вважаю, що ми ще раз критично проаналізуємо всі ці призначення", - сказав він в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

На думку Симоненка, коаліції "взагалі треба серйозно переглянути питання відповідальності політичних сил за професіоналізм пропонованих кандидатів".

"Взяти, приміром, прихід Ігоря Калетника (екс-депутат від Компартії) в митницю ... Скільки намагаються, вибачте, бруду вилити, щоб зганьбити його, а він же, стоячи на сторожі інтересів держави, багато робить для підтримки виробника. Це багатьом не подобається. Але ми вважаємо, що позиція Ігоря Григоровича чудово демонструє, як реалізувати кадрову політику", - сказав голова КПУ.

"А хто може дорікнути нам, комуністам, за те, що ми рекомендували - до речі, незалежно від партійної приналежності - того ж Олександра Рябченка на посаду голови Фонду державного майна? Всі журналісти знають, що це високопрофесійно підготовлена людина, він знає, як організувати роботу", - додав він.

Симоненко впевнений: "Перш за все, кожен повинен нести відповідальність за того, кого рекомендує на державну посаду".

"Деякі призначення вже були переглянуті. Мені здається, цей процес треба продовжити, уважно подивитися по вертикалі голів обласних адміністрацій. Ось зараз іде збиральна кампанія, і ці важкі умови покажуть, хто в стані як організатор вирішувати проблеми", - заявив лідер комуністів.

"Сьогодні є всі підстави - і я переконаний, що президент так і вчинить - самим собі дати обіцянку критично ставитися до кадрового потенціалу. Десь дати чиновнику оцінку, десь щось підказати, допомогти, підштовхнути, а десь, може, й замінити ", - додав він.

При цьому Симоненко стверджує, що єдність коаліції "забезпечили, і вона багато варта".

А заяви Давида Жванії про те, що його депутатська група "Право вибору" має намір витіснити Компартію з коаліції - це, за словами лідера КПУ, спроба виправдати свій злочин і зраду", показати, що "ще можуть комусь у чомусь стати у нагоді".

"В даному випадку всі ці заяви, які робляться на новому витку політичної боротьби за органи місцевого самоврядування - це боротьба за владу. З цього приводу хочу підкреслити: нас ніхто (в коаліцію) не втягував - нас ніхто звідти виганяти не буде", - запевнив Симоненко.

При цьому перепалку з прем'єром Миколою Азаровим з приводу підвищення цін на газ для населення він називає конструктивним обговоренням, а не сварливими "колкощами".

Хоча те, що пропозиції Компартії стосовно цього питання не враховуються, "коли йде мовчання і замовчування, то стає очевидним, що є, напевно, якісь інші інтереси, не тільки інтереси держави", сказав Симоненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News