Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правозахисник, якого не пустили в Росію, вимагає пояснень від Лаврова

Середа, 4 серпня 2010, 14:09
 

Правозахисник Василь Овсієнко вимагає пояснень щодо його недопуску на територію Росії від міністра закордонних спрпав Росії.

Про це йдеться в його листі, адресованому міністру Сергію Лаврову.

"Пане міністре, я прошу пояснити, в чому моя провина перед Росією, на яку я як невільник працював років десять?" - йдеться в листі.

"І розвійте, будь ласка,  мої сумніви, чи правду про скасування "чорних списків" сказав Президент Медведєв, якщо після мого інциденту громадянці Данії пані Марі Басташевскі, фотохудожниці, яка працює над темою викрадення людей на Кавказі, 28 липня теж відмовлено у в'їзді в Росію?" - написав Овсієнко.

"Щоб громадяни інших держав не справлялися в МЗС Росії, чи не числяться вони в "чорних списках", і щоб не витрачали часу та грошей на підготовку до поїздок, може, опублікуйте ці "чорні списки", - закликав він Лаврова.

Він також наголосив, що не вважає інцидент з  недопуском його в Росію  вичерпаним.

"І прошу Вас, пане Міністре, пояснити мені, хто, коли і на якій підставі вніс моє прізвище до "чорного списку"", - пише він.

Овсієнко нагадав, що це сталося після того, як президент Росії Дмитрій Медведєв 9 липня ухвалив рішення про відмову на основі взаємності від практики так званих "чорних списків", що відповідає новому характерові відносин між Москвою та Києвом.

"Як на мене, то "новизна" полягає лише в тому, що раніше мене в Росію возили під конвоєм, а тепер не пускають відвідати рідну тюрму", - наголосив він.

"А "взаємність", очевидно, полягає в тому, що перед цим Україна дозволила в'їзд на свою територію депутатові Державної Думи РФ Костянтину Затуліну та мерові Москви Юрію Лужкову, які закликають передати Росії місто Севастополь і весь Крим, а російський громадянин Гундяєв - Патріах Кирилл - відкрито проповідує в Україні "единство русского мира". Тобто вони закликають до порушення територіальної цілісності України - і ніхто їх з України не видворяє", - підкреслив Овсієнко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування