Хакери обматюкали Верховну Раду

Четвер, 5 серпня 2010, 19:14
Зловмисники створили неіснуючу web-сторінку з непристойною назвою, яка виводиться першою при запиті адреси веб-сторінки Верховної Ради в пошуковику Google.

При переході за посиланням "схожі" відкривався перелік з назвами сайтів парламентських фракцій і посилання на статтю в "Дзеркалі тижня" від 2007 року з аналізом передвиборних обіцянок.

В інших великих пошукових системах така ситуація не спостерігається.

Станом на 19:00 сторінка з непристойною назвою не відкривалася.

 
"Google як пошукова система індексує весь вміст інтернету, але не є творцем контенту, а лише відображає - як у дзеркалі - реальну ситуацію в мережі", - сказав "Інтерфакс-Україна" менеджер з розвитку бізнесу Google в Україні Дмитро Шоломко.

"Ми не забираємо з результатів пошуку будь-які сайти, така ручна робота просто нереальна, з огляду на обсяг інформації, яку індексує Google", - додав він.

На думку Шоломка, навіть якщо б пошукові системи виключали будь-які сайти з результатів пошуку, контент все одно залишився би в інтернеті, а щоб видалити його повністю, треба звертатися до веб-майстрів цих сторінок, інтернет-провайдерів або ISP хостингу.

"У даному випадку мова йде про класичну хаккерску атаку, і проблему повинні і напевно вирішать люди, які відповідають за даний сайт. Як тільки це відбудеться, інформація автоматично буде видалена з результатів пошуку", - сказав Шлемко.

При цьому представник компанії підкреслив, що Google жодною мірою не розділяє думки, висловлені на подібних сайтах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування