Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка й Тимошенко на місцях не знають про їхні домовленості

П'ятниця, 6 серпня 2010, 09:27
У облорганізаціях "Народної самооборони" та "Батьківщини" не знають про домовленості формувати спільні списки і готуються самостійно брати участь у виборах.

Так, в обласних організаціях "Народної самооборони" про домовленості Юрія Луценка з Юлією Тимошенко дізналися з новин, пише "Комерсант-Україна".

Частина опитаних газетою лідерів парторганізацій відмовилися коментувати цю інформацію. Інші заявили, що ніяких переговорів про складання спільних списків із лідерами "Батьківщини" не ведуть.

"У Луганській області ситуація ускладнюється тим, що в "Батьківщині" немає легітимного лідера - народний депутат Віталій Курило перейшов до коаліції до "регіоналів", склавши повноваження голови. Так що домовленостей про будь-які квоти поки немає", - заявила голова луганської обласної організації НС Аліна Толстоватенко.
 
"Жодних переговорів ні в Севастополі, ні в Криму поки не проходило. Сказати, як будуть реалізовані домовленості, я не можу", - зазначив лідер кримської республіканської організації НС Володимир Правдивець.

За його словами, зараз НС готує власні списки кандидатів у депутати. Таку ж роботу ведуть в одеській обласній парторганізації.

"Одеська "Самооборона" піде на вибори самотужки. Ми чесно працювали в Одеській області: кому корову купили, кому допомогли з в'язниці вийти", - сказав лідер обласної організації Юрій Трояк.

"Я сильно сумніваюся, що ми зможемо знайти спільну мову з паном Радковським (головою одеської облорганізації "Батьківщини") і піти на вибори зі спільними списками", - додав він.
 
Зі свого боку, голова тернопільської облорганізації "Батьківщини", нардеп Василь Деревляний сказав: "Жодних роз'яснень із центрального штабу партії щодо цього (домовленостей Луценка й Тимошенко) до нас не надходило".

При цьому інші співрозмовники видання категорично відкинули можливість того, що "Народній самообороні" у спільному списку буде виділена певна квота.

"Місця ніхто нікому віддавати не буде. Ми виходимо не з квотного принципу, а з принципу персоналій. Ніяких "котів у мішках" у цих списках вже не буде. Всі кандидатури будуть публічно обговорені, вони пройдуть внутрішні праймеріз", - сказав керівник житомирської обласної організації "Батьківщини" Сергій Пашинський.

"Звісно, якщо "Народна самооборона" надасть людей, які будуть користуватися більшим авторитетом, ніж члени партії "Батьківщина", я з відповідальністю заявляю: ми з радістю поступимося їм цими місцями", - додав він.

"Я не буду ділити список на відсотки. Якщо людина не боїться режиму, то вона буде у списку", - заявив керівник миколаївської облорганізації "Батьківщини" Роман Забзалюк.

Як відомо, 4 серпня Луценко заявив, що партія "Народна самооборона" і ВО "Батьківщина" домовилися спільно формувати списки кандидатів у депутати місцевих рад на виборах 31 жовтня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування