У Тимошенко радять "зашуганому" Дубині вийти з тіні

П'ятниця, 6 серпня 2010, 14:49
Ситуація з поверненням на ринок України "РосУкрЕнерго" свідчить, що Володимир Путін програв Дмитру Медведєву.

Таку думку висловив БЮТівець Олександр Гудима, повідомляє УНІАН.

Депутат вважає, що до президентських виборів в Україні РФ та Путін займали однозначну позицію, яка полягала у тому, що вони законно продали 11 мільярдів кубометрів газу Україні.

Ситуація змінилася, коли Юлія Тимошенко програла вибори, а Віктор Янукович їх виграв, стверджує Гудима. На його думку, "у російському істеблішменті перемогу отримав Медведєв, а не отримав - Путін".

"Адже саме Путін здійснював із Тимошенко акцію по купівлі газу", - сказав БЮТівець.

Гудима зазначив, що відбулася політична зміна: до моменту, поки Микола Азаров не став прем'єром, український уряд не мав ніяких позовів у арбітражному суді.

Він також вважає, що Росія зрозуміла, що їй зараз вигідно піти назустріч Януковичу-Азарову.

"Спочатку вони отримали від Тимошенко 1,7 мільярди за 11 мільярдів кубометрів газу. А коли переміг Янукович, вони погодилися повернути на ринок України РосУкрЕнерго та отримують назад половину від тих 12 мільярдів кубічних метрів, які жадає отримати Дмитро Фірташ. Росія залишається у виграші", - сказав Гудима.

За його словами, "Газпром" сподівається, що зможе отримати газотранспортну систему України в обмін за свою підтримку РосУкрЕнерго, як би це не називалося - "в концесію, консорціум, оренду".

"І ніхто того не приховує. Російська сторона змінила свою орієнтацію не безкоштовно. РосУкрЕнерго повернулась на ринок, захопила весь газовий ринок України, а Росія отримала гроші та шанс отримати українську ГТС", - наголосив депутат.

"Росіяни, зароблять на поверненні 12 мільярдів кубів, приблизно, 6 мільярдів. І ці 6 мільярдів вони продадуть на Захід далеко не по 150 доларів, як вони продали Україні. А сьогодні газ в підземках на західному кордоні України коштує триста доларів", - заявив Гудима.

"Що тут виграє "Газпром"? Фінансово він виграє більш як мільярд доларів, а також робить послугу Януковичу, Бойку, Фірташу у поверненні тих мільярдів та поверненні РУЕ на ринок України", - сказав БЮТівец.

Він також радить представникам уряду Тимошенко - і колишньому міністру паливно-енергетичного комплексу Юрію Продану, і екс-керівнику "Нафтогазу" Олегу Дубині, "який зашугався та не з'являється в пресі, вийти з тіні".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News