Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці чекають на серйозну пожежу

П'ятниця, 6 серпня 2010, 20:51
76,9% українців вважають, що в країні існує небезпека виникнення серйозних лісових пожеж.

Про це свідчать результати опитування Інституту Горшеніна.

Як зазначають експерти, з цих 76,9% половина - 50,2% - абсолютно впевнені в цьому, а близько чверті (26,7%) відповіли на запитання "швидше так".

Приблизно кожен п`ятий респондент заперечує ймовірність пожеж (19,0%), з них 13,8% відповіли "швидше ні" на це запитання, а 5,2% - "точно ні". Важко відповісти на запитання 4,1% респондентів.

Більше половини українців (59,4%) вважає, що робота МНС України, Держлісгоспу, Міноборони та інших державних органів, спрямована на попередження виникнення і поширення лісових пожеж, має бути посилена.

Не вважають за доцільне підвищувати вимоги до діяльності державних органів 16,1% опитаних. Майже чверть громадян (24,5%) важко відповісти на це запитання.

Більшість респондентів (64,3%) вважають, що державним органам слід посилити контроль за протипожежною безпекою в лісах.

Крім того, ідея про посилення штрафів за недотримання правил перебування в лісових зонах не сподобалася майже половині громадян (46,4%). Водночас понад чверть українців (27,4%) таке рішення, навпаки, схвалили б.

Пожежонебезпечне становище в країні не внесло ніяких коректив до способу життя більш ніж половини українських громадян (56,7%). При цьому 22,1% респондентів зміни в свій звичайний спосіб життя все ж таки внесли і прагнуть уникати пожежонебезпечних місць.

Важко дати відповідь на це питання кожному п`ятому опитаному (21,2%).

Щоб уникнути масштабних лісових пожеж на території України 39,4% громадян вважають за необхідне приведення в стан підвищеної готовності пожежні та інші служби.

Телефонне опитування на тему "Лісові пожежі в Україні" проводилося з 3 по 5 серпня 2010. Усього згідно з випадковою вибіркою і було опитано 1000 респондентів, старше 18 років, у всіх обласних центрах України, містах Києві і Севастополі.

Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування