Соратник Тимошенко не йде в коаліцію, проти нього поновили справи

Субота, 7 серпня 2010, 10:31

Українська соціал-демократична партія залишається в опозиції до  влади, а проти її голови порушено раніше закриті кримінальні справи.

Про це повідомив керівник партії Євгеній Корнійчук у коментарі для "Дзеркала тижня".

"Проти мене порушено старі кримінальні справи. У 2009 році Генеральна прокуратура поставила мені перевищення службових повноважень у сфері питань, пов'язаних з НАК і представленням його інтересів в іноземних судах", - сказав він.

"У мене в кабінеті були обшуки. Йдеться про те, чи потрібно проводити конкурси на закупівлю юридичних послуг. Нічого нового. Ви можете підняти публікації з цього приводу. В рамках чинного законодавства були надані всі роз'яснення з цього приводу. Всі справи закрили", - зазначив Корнійчук.

"Проте в цей четвер у Генпрокуратуру були викликані  свідки. Прокурори говорять, що справи порушено за новими статтями", - розповів політик.

При цьому він зауважив, що відновлення слідства є яскравим індикатором того, що він не співпрацює з владою.

"Самі розумієте, що навряд чи все це свідчить про те, що я якимсь чином співпрацюю з керуючим режимом. І вже тим більше - є радником Юрія Бойка. Я взагалі не розумію, чому повинен виправдовуватися, якщо у мене ситуація просто кричуща", - заявив Корнійчук.

Він також заявив, що УСДП продовжує співпрацю з іншими опозиційними силами.

"Ми вже ухвалили рішення про місцеві вибори. Це питання обговорювалося з Юлією Тимошенко. Рухаємося паралельними курсами. Відповідно, в режимі дружби і співпраці займаємося агітацією", - сказав голова Української соціал-демократичної партії.

"Таким чином УСДП ні звідки не виходить і нікуди не входить", - наголосив він, коментуючи чутки про своє можливе входження до провладної коаліції.

Корнійчук також спростував чутки про виключення з партії народного депутата Олени Шустік.

"Що стосується ситуації в партії, то в березні на політраді Олені Шустік дійсно було зроблено зауваження: погоджувати ключові рішення з політрадою. А то вона, будучи моїм заступником, чомусь підписувала все підряд. У червні Шустік була звільнена з поста зама, але залишилася в політраді. А значить - і в партії", - заявив він.

Як відомо, глава УСДП, екс-заступник міністра юстиції Євген Корнійчук є співголовою Блоку Юлії Тимошенко.