Яворівський: Московський патріархат хоче "захопити" Лавру - за підтримки ПР

Субота, 7 серпня 2010, 11:19

Депутат БЮТ Володимир Яворівський заявляє, що Московський патріархат, за підтримки Партії регіонів, намагається повністю заволодіти Києво-Печерською Лаврою.

"Після візиту до України предстоятеля Російської православної церкви, патріарха Московського і всія Русі Кирила, Московський патріархат, за підтримки Партії регіонів, вирішив повноцінно заволодіти Києво-Печерською Лаврою", - цитує Яворівського його сайт.

"Мені до рук потрапила доповідна записка на ім'я прем'єр-міністра Миколи Азарова, підписана архієпископом Вишгородським, намісником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Павлом. У ній керівництво Московського Патріархату пропонує вилучити величезну кількість приміщень на території Києво-Печерської Лаври, які до цього часу належали закладам культури", - повідомляє БЮТівець.

За словами Яворівського, він, як голова комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, був прихильником того, щоб "відселити декілька організацій, які не мають відношення до культури".

"Але коли безцеремонно намагаються викинути музей українського народного декоративного мистецтва, музей книги і друкарства, Державний музей театрального, музичного та кіномистецтва України, Державну службу з питань національної культурної спадщини (!), Національний музей історії України, державний заклад "Національна історична бібліотека" та інші - це повний нонсенс", - обурився депутат.

"Дані організації, судячи з усього, будуть просто викинені на вулицю. Інший сценарій розвитку: станеться так, як вчинив Черновецький із музеєм історії Києва: експонати будуть заховані в скрині, а колектив тинятиметься з одного приміщення в інше і буде переведений у стан жебраків", - вважає Яворівський.

Він наголошує: "Такої авантюри допустити не можна".

"Судячи з усього, приміщення Києво-Печерської Лаври звільняються не просто для розширення, а для повного захоплення Лаври Московським патріархатом", - підозрює БЮТівець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...