Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через загрозу пожеж в Україні цілодобово чергуватиме оперативна група

Субота, 7 серпня 2010, 14:45

У зв'язку з надзвичайною ситуацією через спеку в Україні цілодобово чергуватиме оперативна група Генштабу та Об'єднаного оперативного командування Збройних Сил.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Як повідомив начальник Генштабу - головнокомандувач ЗСУ Григорій Педченко, група створена для відстеження обстановки, викликаної складними погодними умовами, запобігання можливим загрозам виникнення надзвичайних ситуацій на вибухопожежонебезпечних об'єктах ЗСУ та посилення контролю за станом протипожежної безпеки в місцях зберігання боєприпасів та вибухонебезпечних речовин.

Контроль діяльності чергових змін оперативної групи здійснює заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил енерал-лейтенант Ігор Романенко.

Офіцери оперативної групи тісно взаємодіють з оперативним штабом із координації діяльності центральних і регіональних органів державної влади в разі виникнення надзвичайних ситуацій, розгорнутому при Кабінеті міністрів.

Між тим, військовослужбовці з'єднань та військових частин ЗСУ продовжують брати участь у гасінні пожеж, які виникли на території держави. Так, станом на 7 серпня високий ступінь пожежної небезпеки зафіксований в Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях.

Триває гасіння пожежі на території державного підприємства Міністерства оборони "Новомосковський військовий лісгосп".

Разом із працівниками Міністерства з питань надзвичайних ситуацій до ліквідації цієї лісової пожежі залучено понад 600 військовослужбовців та 26 одиниць техніки від військових частин 6-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

Ще 200 військовослужбовців зі складу 25-ї окремої повітрянодесантної бригади 6-го армійського корпусу перебувають в оперативному резерві для негайного реагування на ситуацію.

Також від МНС для виконання завдань було виділено три пожежних вертольоти Мі-8 та літак Ан-32п.

У свою чергу, МНС повідомляє, що за розпорядженням першого віце-прем'єра Андрія Клюєва зі внутрішніх військ МВС в тимчасове підпорядкування МНС передані два гелікоптери МІ-8. В даний час вони поставлені на бойове чергування для моніторингу ситуації під час пожежонебезпечного періоду до Херсонської області та м. Симферополь.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування