Москаль продовжує "копати" на Могильова: "Він посадив за ґрати невинну людину"

Понеділок, 9 серпня 2010, 08:58

Депутат від НУНС Геннадій Москаль стверджує, що Анатолій Могильов, будучи керівником кримської міліції, посадив за ґрати невинну людину.

Про це він заявив, коментуючи доповідь Могильова про розкриття справи про вибух в Свято-Покровському храмі Української православної церкви в Запоріжжі.

"Ця міліцейська "показовість" один до одного нагадує мені розкриття серії вбивств молодих дівчат у Євпаторії влітку 2007 року, коли кримською міліцією керував той же Могильов. Тодішній міністр МВС Цушко сказав: "Не розкриєш злочину до Дня незалежності - не отримаєш генерала". І до Дня незалежності злочин "розкрили" - затримали 49-річного мешканця Євпаторії Гетьманенка, оператора кабельного телебачення", - розповів Москаль.

"Суд його арештував, він показав, як "убивав" дівчат, а в портфелі в нього знайшли "організовані" слідством краплі крові однієї з потерпілих. Після чого Могильов відзвітував, що злочин розкрито. Ось його пряма мова: "Маніяк - Гетьманенко! У цьому я впевнений, не тільки, як начальник главку, але і як людина", - додав він, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

У результаті, за словами Москаля, Гетьманенко півроку відсидів за ґратами.

"Ніяких доказів його вини, зрозуміло, не виявили, тому суд повністю виправдав "маніяка" і звільнив. На свободу він вийшов інвалідом. А серійні вбивства так і залишилися нерозкритими. Після цього міліціонери, котрих Могильов підставив із терміновим розкриттям злочину, подалися в біга, а декого з них звільнили й засудили", - заявив він.

Зараз, на думку Москаля, можна побачити "абсолютно тотожну картину по Запоріжжю".

"Ну хто з людей зі здоровим глуздом повірить, що паламар, котрий по-дрібному прокрався, підірвав церкву, в якій служив? А куди поділася жінка, що сиділа на лавці з сумкою, в якій начебто була вибухівка, і забула її? Її фоторобот показували по телевізору. Що це за заяви, що вибухом просто хотіли налякати прихожан, бо вибухівка була без оболонки? Адже якщо вибухівка вмонтована в металеву каструлю, то це і є оболонка, яка від вибуху розлітається на шматки і вражає людей", - обурився депутат.

Він також запитав, кому дісталися обіцяні міліцією двісті тисяч гривень за допомогу в розкритті злочину.

"Побачимо - пройде трохи часу, і всіх підозрюваних випустять, а злочин, як і євпаторійські серійні вбивства, так і залишиться нерозкритим", - упевнений Москаль.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування