Гідрометцентр продовжує лякати: тепер смажитиме ще й Захід

Понеділок, 9 серпня 2010, 14:14

У західних областях України з 16 серпня встановиться спекотна погода з температурою повітря +35 градусів і вище.

Про це на прес-конференції заявив начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляють Українські новини.

Він підкреслив, що попередні оцінки Гідрометцентру про те, що з 17-18 серпня очікувалося зниження температури повітря на 5-10 градусів у зв'язку з рухом холодних повітряних мас із заходу, не виправдалися.

За словами Кульбіди, у найближчі 2 дні (10-11 серпня) у Київській, Чернігівській і Черкаській областях температура знизиться на 2-4 градуси, але після цього температура повітря в цих областях знову почне підніматися у зв'язку з тим, що гарячі повітряні маси, які тимчасово відступили під тиском холодного повітря із заходу, знову почнуть рухатися в західному напрямку.

"Буквально в найближчі 2 дні знизиться температурний фон Чернігівської, Київської й Черкаської областей на 2-4 градуси - не більше", - сказав Кульбіда.

Водночас він повідомив, що попередні прогнози Гідрометцентру дають надію на те, що після 20 серпня можна чекати на зміну кліматичної обстановки, але ця інформація ще буде уточнюватися.

Начальник Гідрометцентру також повідомив, що 8 серпня стало найспекотнішим днем за все літо, на більшості територій України, за винятком західних областей, було зафіксовано температуру вище від +30.

При цьому в південних і східних областях вона сягнула +40...+41 градуса.

У Києві температура становила +39,2 градуса, що є 3 результатом за 130 років спостереження за погодою в столиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...