СБУ запевняє, що прослуховує громадян лише за законом

Середа, 1 вересня 2010, 16:54
СБУ ліквідовано схему контрабандного переміщення через кордон телекомунікаційного обладнання на адресу мобільного оператора ТОВ "Інтертелеком".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Встановлено, що у серпні 2010 посадовці компанії надали до митного органу товаросупровідні документи із свідомо неправдивими відомостями щодо кількості вантажу", - зазначили у СБУ.

"За даними експертної оцінки вартість радіоелектронних засобів складає понад 4 мільйони гривень. У результаті злочинних дій відповідальних осіб телефонної компанії до держбюджету не надійшло майже 500 тисяч гривень обов'язкових платежів", - йдеться у повідомленні.

Слідчим управлінням СБУ в Одеській області за цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 201 (контрабанда) Кримінального кодексу.

"З огляду на зазначене, СБУ розцінює неправдиві заяви керівників "Інтертелекому", як намагання уникнути відповідальності за скоєний злочин", - наголошується у повідомленні.

Як відомо, раніше у "Інтертелекомі" заявили про вимогу з боку СБУ встановити автоматичну систему зняття інформації на канали зв'язку.

"Що стосується звинувачень на адресу СБУ у намаганні здійснювати незаконне прослуховування громадян, заявляємо, що Служба діє в межах чинного законодавства, будь-які оперативно-технічні заходи здійснюються виключно за постановою суду і під контролем органів прокуратури", - наголосили у прес-службі.

"Натомість "Інтертелеком", відмовляючись підключати систему перехоплення телекомунікацій, порушує закон про телекомунікації та ліцензійні умови, затверджені наказом Держзвязку, що може призвести до втрати його ліцензії", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування