Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Делегації Януковича приречені не вміщатися в один літак

Середа, 1 вересня 2010, 17:37
Новий літак президента України Airbus-319 не може брати на борт більше 23 осіб, тому для решти делегації доводиться орендувати додаткові літаки.

Про це повідомив журналістам глава адміністрації президента Сергій Льовочкін на питання, чому Янукович до Німеччини літав двома літаками.

За словами Льовочкіна, літак Іл-62, який має більше пасажирських місць, перебуває в непридатному стані, а також має недопустимий для Європи рівень шумів.

За словами Льовочкіна, мала місткість літаку Airbus-319 пов'язана з тим, що за часов Віктора Ющенка саме з розрахунку на 23 пасажири було обладнано салон лайнеру.

Обладнання відбувалося в США і коштувало близко 20 мільйонів доларів, додав Льовочкін.

Зараз літак перебуває на балансі державного Укрексімбанку.

"Сама купівля літака обійшлася в районі 68 мільйонів доларів, плюс облаштування салону 20 мільйонів плюс відсотки, які сплачує авіакомпанія "Україна" Укрексімбанку. В підсумку ми маємо літак балансовою вартістю під 100 мільйонів, який не може взяти на борт більше 23 осіб", - обурився Льовочкін.

До Китаю українська делегація на чолі з Януковичем відправиться трьома літаками, один - державний Airbus-319, а два будуть оплачені коштом бізнесменів, зацікавлених у розвитку стосунків з Китаєм, що супроводжуватимуть президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування