Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко хоче засудити Табачника

Середа, 1 вересня 2010, 20:37

Екс-голова Служби безпеки Валентин Наливайченко вимагає притягнути міністра освіти і науки Дмитра Табачника до кримінальної відповідальності.

"За заперечення того, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу", - повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу громадської ініціативи "Оновлення країни".

Наливайченко підкреслив, що чиновники, які заперечують факт злочину, діють незаконно і підпадають під юрисдикцію Міжнародного суду в Гаазі.

Екс-глава СБУ зазначив, що заява Табачника щодо Голодомору прямо суперечать закону про Голодомор 1932-1933 років, яким визначено, що публічне заперечення Голодомору є наругою над пам'яттю мільйонів його жертв і є протиправним.

Наливайченко повідомив, що "Оновлення країни" звернеться до Генпрокуратури з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності Табачника за порушення закону і заперечення встановленого українським судом факту.

Громадянська ініціатива закликає депутатів, особливо від Донецької, Харківської, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей як найбільш постраждалих в ті роки, винести на розгляд Верховної Ради постанову про відставку Табачника з посади міністра за порушення законодавства.

Як відомо, 31 серпня Табачник заявив, що Голодомор 1932-1933 років в Україні не був геноцидом українського народу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування