Могильов: Москаль має зірвати з себе погони

Четвер, 2 вересня 2010, 12:28
Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов запевняє, що між ним і депутатом від НУНС Геннадієм Москалем немає особистої ворожнечі.

Про це він заявив в інтерв'ю "Фокусу".

"Просто він (Москаль) - генерал-лейтенант і коментувати дії міліції в опозиції просто більше нікому. Ми просили, щоб опозиція дала свої пропозиції щодо реформування МВС. Нічого не отримали. Є тільки критика", - сказав Могильов.

"Я бачив цифри статистики, якими оперує Москаль. Це блеф, вони взяті зі стелі", - підкреслив міністр.

"Коли, критикуючи наші ініціативи з відеокамерами, встановленими в машинах ДАІ, Москаль говорить про те, що співробітники ДАІ - це оперативні працівники, я навіть не знаю, що сказати. Будь-який генерал, сказавши таке, повинен з себе погони зірвати", - вважає він.

Також, за словами Могильова, "Москаль постійно заявляє про те, що приватні особи не можуть робити внески на рахунок МВС, хоча сам у минулому році вніс понад 13 тисяч гривень благодійної допомоги на матеріально-технічний розвиток обласної міліції".

"Я б хотів одного: щоб Москаль розповів про свою роботу в Криму на громадських засадах з минулого серпня по лютий", - додав він.

"Людей звільняли за дзвінок по телефону, коли вони розповідали про те, за кого будуть голосувати. Москаль вважав, що це - агітація. Нехай усе це пояснить, а потім критикує", - підкреслив міністр.

Крім того, відповідаючи на питання, чи є успіхи в боротьбі з корупцією в міліції, Могильов сказав: "Я - не чарівник. Звичайно, я розумію що за півроку, рік або навіть два роки не зміню всю систему роботи міліції. Але дещо все ж таки роблю".

"Наприклад, я всіх міліціонерів поставив у жорсткі умови, сказавши, що якщо вони порушать закон, ніхто їх захищати не буде. І начальники будуть відповідати за дії підлеглих", - заявив він.

"850 співробітників звільнені з негативних мотивів. Ми на тиждень порушуємо від 12 до 20 кримінальних справ стосовно працівників міліції. Це страшні цифри. Такого раніше не було", - сказав Могильов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування