Бойко вже готовий віддати Фірташу газ, а "Нафтогаз" навіть не подавав апеляцію?

Четвер, 2 вересня 2010, 17:58

"Нафтогаз України" і Мінпаливенерго почали підготовку процедури повернення 12,1 мільярда кубометрів газу РосУкрЕнерго, незважаючи на відсутність остаточного рішення Апеляційного суду з даного питання.

Про це "Дзеркалу тижня" повідомили інформовані джерела.

За даними видання, засідання з питання повернення газу проходять регулярно в суворій таємниці.

"...Ніхто не сумнівається у вердикті українського апеляційного суду, - все вже зроблено для того, щоб узаконити (імплементувати) рішення Стокгольмського арбітражу від 8 червня, згідно з яким Нафтогаз зобов'язаний повернути РосУкрЕнерго вищевказаний обсяг газу", - пише видання.

При цьому газета зазначає, що "Нафтогаз" і митниця ризикують "наступити на ті ж граблі, на які наступив у 2009 році екс-голова Держмитної служби Макаренко", якого підозрюють у незаконному розмитненні 11 мільярдів кубометрів газу.

У свою чергу екс-перший віце-прем'єр Олександр Турчинов у четвер заявив, що НАК "Нафтогаз України" не подавав апеляцію на рішення Шевченківського райсуду Києва, яке підтвердило вердикт Стокгольмського арбітражу про те, що "Нафтогаз" зобов'язаний повернути компанії "РосУкрЕнерго" газ.

"Власники НАК "Нафтогаз" і власники РосУкрЕнерго - одні й ті ж люди... Таке рішення їм, безумовно, вигідне, але воно не влаштовує Україну", - сказав він.

Як відомо, Шевченківський райсуд Києва визнав, що НАК зобов'язана повернути РУЕ 12,1 мільярда кубометрів газу до 1 вересня або в інший термін, погоджений сторонами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування