Москаль попросив у Могильова "ствол", щоб піти до суду

Вівторок, 21 вересня 2010, 17:58
Депутат від НУНС Генадій Москаль просить Міністерство внутрішніх справ нагородити його іменною вогнепальною зброєю.

Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Згідно закону "Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ", відзнакою МВС "Іменна вогнепальна зброя" можуть бути нагороджені тільки особи начальницького складу міліції", - зазначив він.

За словами депутата, глава МВС Анатолій Могильов "видав наказ і перевищив свої повноваження, розширивши коло осіб, що можуть бути нагороджені зброєю".

"На думку Могильова, за його наказом зброю можуть легко отримати і "інші громадяни України", навіть якщо це суперечить закону", - розповів Москаль.

"В мене вже готова позовна заява до Окружного адмінсуду про скасування наказу МВС про зброю. Але згідно Кодексу Адміністративного судочинства, будь-який громадянин України може оскаржити наказ чи інше рішення державного органу за умови, що це зачіпає його особисті інтереси", - сказав він.

"Саме тому я  і звернувся до МВС, як звичайний громадянин України - мені потрібні формальні підстави для оскарження наказу міністра МВС, який передбачив нагородження зброєю "і інших громадян України", - зазначив депутат.

"Тепер чи вони мене нагородять, чи відмовлять -  будь-яке їх рішення буде для мене підставою для звернення до суду, оскільки зачіпатиме мої інтереси, як громадянина України", - пояснив Москаль.

Він вважає, що у МВС немає ніяких підстав відмовити йому у нагородженні, і нагадав статтю 24 Конституції, в якій сказано, що всі громадяни  мають рівні права і свободи, є рівними перед законом і ні в кого не може бути якихось привілеїв.

Як відомо, раніше Могильов нагородив іменною вогнепальною зброєю президента Віктора Януковича, главу "Укрспецекспорту" Дмитра Саламатіна та депутата від Партії регіонів Владислава Забарського.

Українська правда