У Бердянську "податківці" влаштувала "маски-шоу" зі стріляниною

Субота, 25 вересня 2010, 14:21

У п'ятницю в Бердянську працівники податкової міліції відкрили стрілянину по працівниках одного з підприємств.

Постріли пролунали на території, що належить "Бердянському райагропромзбуту", куди з обшуком прибула податкова міліція, пише "Репортер Запоріжжя".
 
"Податкова міліція приїхала на підприємство з обшуком. Там стояла відомча охорона підприємства, яка податкову пускати не хотіла", - розповів співрозмовник видання.

Начальник обласного управління охорони здоров'я Наталія Мотовіца розповіла журналістам, що поранені доставлені до 1-ї міськлікарні Бердянська.

"До 1-ї міськлікарні Бердянська з пораненнями доставлені двоє цивільних і один співробітник податкової міліції. Поранення середнього ступеня тяжкості", - сказала Мотовіца.

За даними джерел видання, першими відкрили стрілянину працівники охорони підприємства, а в результаті зіткнення були поранені двоє охоронців і один податківець.

Водночас працівники "Бердянського райагропромзбуту", які були присутні на місці події, стверджують, що єдиними людьми, які стріляли, були "податківці".

"У п'ятницю, 24 вересня, близько 7.00 ранку на територію, де розміщується група підприємств, увірвалися люди в масках і з автоматами (на відео видно пістолети - УП), а з ними кілька людей у цивільному. Документи не пред'явили. Заблокували прохідну підприємства і офісний будинок. Близько 500 людей не змогли вчасно потрапити на свої робочі місця", - розповіла юрист підприємства Олена Бодасюк.

"Поки озброєні люди в масках блокували вхід, люди в штатському опечатали всі кабінети офісної будівлі і почали проводити виїмку документації", - додала вона.

За словами юриста, як з'ясувалося пізніше, "податківці" прийшли з метою обшуку підприємства "Емікс плюс", яке в даному приміщенні орендує площу в 15 кв.м.

Юрист також спростувала інформацію про те, що була перестрілка з охороною підприємства. За її твердженням, потерпілими є прості робітники.

Водночас прес-служба прокуратури Запорізької області повідомила, що у провадженні слідчого відділу податкової міліції області знаходиться кримінальна справа відносно "директора одного з підприємств Бердянська, який ухилявся від сплати податків в особливо великих розмірах".

"У ході розслідування цієї справи 24 вересня працівниками податкової міліції проводився обшук в орендованих цим підприємством приміщеннях", - сказано в повідомленні.

За даними прокуратури, дана слідча дія проводилася за наявності відповідних підстав, в установленому порядку.

"Під час обшуку співробітниками підприємства був спровокований інцидент, в результаті якого за попередніми даними 4 особи отримали тілесні ушкодження, в їх числі два співробітники податкової міліції. За даним фактом Бердянською міжрайонною прокуратурою проводиться перевірка на відповідність вимог ст.97 КПК України", - сказано в повідомленні.

Водночас у розпорядженні "Української правди" є відео інциденту, на якому видно, що представники податкової міліції першими відкрили вогонь по беззбройних людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News